حلوا نوعی شیرینی معروف ایرانی است. حلوا انواع مختلفی دارد و برحسب نوع آن ممکن است برخی مواقع به عنوان شیرینی برخی مواقع به عنوان دسر یا برخی موارد نیز در پخت یک غذا یا شیرینی دیگر مورد استفاده قرار گیرد. بهطور مثال در پخت و تهیه رنگینک از حلوای آرد یا همان حلوای سیاه یا تره حلوا استفاده میشود.
تاریخچه : همانطور که میدانید حلوا از آرد گندم تهیه میشود. گندم نیز از دیرباز با آیینهای سوگواری و غلبه روح بر پَلشتی مرگ در ارتباط بودهاست. در آیینهای سوگواری بینالنهرینی و زرتشتی، نان از چیزهایی است که به مردگان تقدیم میشد. از انواع مشهور حلوا میتوان به حلواتره، حلوا شکری، حلواهویج، حلواگردویی، حلوا ارده، حلوا لوز، حلوادورنگ و غیره اشاره کرد.
حلوای زعفرانی
با وجود اینکه حلوا انواع بسیار زیاد و مختلفی دارد ولیکن هرجا صحبت از حلوا میشود فکر افراد به سمت همان حلوای آرد میرود که برای فاتحه خواندن بر سر مزار و سنگ قبر اموات پخش میشود، میرود.
مواد اولیه تهیه حلوا برحسب نوع آن مختلف است. برای نمونه حلوای آرد گندم از مخلوط شدن آرد سفید گندم با روغن آفتابگردان و شیره انگور و هلو گلاب و مغز پسته و زعفران و به جای شیره میتوان شکر استفاده کرد بر روی آتش شدید به دست میآید. در این مطلب به شیوه پخت حلوای زعفرانی میپردازیم؛
مواد لازم برای پخت حلوای زعفرانی
- ۲ لیوان آرد
- ۱ و ۱/۲ لیوان شکر
- ۱/۲ لیوان آب
- ۱/۲ لیوان گلاب
- ۱ لیوان روغن مایع
- ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- ۱ قاشق چای خوری پودر هل
مراحل پخت حلوای زعفرانی
مرحله یک : حلوای زعفرانی رو با هر آردی میشه پخت ولی با آرد سنگک بهتر میشه.. اول آرد رو داخل تابه با حرارت کم تفت میدیم تا بوی خامی اون گرفته بشه و تغییر رنگ بده ولی نسوزه. هر چقدر آرد رو تفت بدین حلواتون تیره تر خواهد بود.. بعد آرد تفت داده شده رو الک کنید و برگردونید داخل تابه
مرحله دو : حالا روغن رو اضافه کنید.. میتونید نصف پیمانه روغن و نصف پیمانه کره استفاده کنید که عالی تر میشه.. آرد و روغن رو چند دقیقه تفت بدین تا به خورد هم برن زیرشو کم کم کنید تا نسوزه
- برای شیره: شکر و آب رو داخل قابلمه کوچیکی هم میزنیم و بعد روی شعله متوسط قرار میدیم بعد که یه جوش خورد و شکر حل شد گلاب و زعفران و پودرهل یا عرق هل رو اضافه میکنیم و زیرشو خاموش میکنیم
مرحله سه : شیره رو کم کم به مخلوط آرد و روغن اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا حدی شیره رو اضافه میکنیم که حلوا وسط قابلمه جمع و گلوله بشه.. البته من همه شیره رو استفاده کردم شما کم کم بریزید.. بعد حلوا رو کف قابلمه با قاشق چوبی پهن کنید همچنان که زیرش کمه درشو بذارید که هم روغن بندازه هم اگه احیاناً خام مونده باشه بپزه.. نوش جان
{ منبع : کوکپد }
نظرات کاربران